Europese beleggers wachten op de ECB

De Europese beurzen zijn van de min in de plus gedraaid, zonder dat er sprake is van grote bewegingen bij de belangrijkste indices. De meeste beleggers houden het poeder droog in afwachting van de publicatie van de afloop van de ECB-meeting. Ook de koers van de euro blijft dicht bij huis.

De Amerikaanse beursindex S&P 500 bereikte volgens professor Stefan Duchateau reeds enkele weken geleden zijn hoogste peil ooit en lijkt dit niveau – met wat ups and downs- goed te kunnen verdedigen.

De Japanse aandelenmarkten kunnen een onwaarschijnlijke klim verder zetten terwijl de Aziatische beurzen in het algemeen en volgens iedere meting reeds een tijdje vanuit de hoogte kunnen terugblikken op de records die dateren van voor de diepe crisis.

Dit recordniveau werd overigens bereikt zonder hulp van de Chinese beurzen. Andere landen in de regio, zoals Thailand, Maleisië en de Filippijnen hebben de rol van voortrekker overgenomen hetgeen de Aziatische beursindex wel naar een hoger peil kan tillen maar natuurlijk niet de rol van economische motor van de wereldeconomie kunnen overnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content