Europese beleggers maken borst nat voor resultatenstroom

In de komende dagen komen tientallen Europese bedrijven rapporteren, waarbij vooral donderdag en vrijdag als topdagen mogen worden beschouwd.

Er komen heel wat internationale bedrijven rapporteren, waaronder BASF, Santander, Casino, Danone, Siemens, Shell enzovoort. In eigen land is het later deze week onder andere de beurt aan Telenet, Bekaert, Belgacom, Colruyt en Nyrstar om met resultaten te komen.

Maar ook op woensdag is het bijzonder druk. Vandaag rapporteren onder andere Wessanen, Iberdrola, Peugeot, Arcelor Mittal, Daimler, Sabadell, Wolters Kluwer, Glaxo Smith Kline en ASMI in Europa, terwijl in de Verenigde Staten onder andere Caterpillar, General Dynamics, Bristol-Myers Squibb, Ford, Eli Lilly, Applied Micro Circuits, PepsiCo, US Airways, ConocoPhillips en Boeing met cijfers komen.

Dalende trendlijn is nog niet opwaarts doorbroken

De elkaar overlappende koersstijgingen en -dalingen in de opkomende landen, waarbij in de iShares MSCI Emerging Markets Index Fund de meerjarige steunlijn om de haverklap op- en neerwaarts wordt doorbroken, wekt volgens Theodoor Gilissen Bankiers weinig vertrouwen.

Het (H)oofd(S)chouderpatroon dat in het afgelopen jaar op wereldschaal is gevormd is een voorbode van een majeure trendomslag.

De lange termijn koers-ontwikkeling is doorgaans van grotere betekenis dan de korte termijn bewegingen waaruit het patroon is opgebouwd.

In dit verband is de stijgende driehoekformatie sinds de bodem in juni zeer beslist bemoedigend voor de optimisten onder ons, echter een opwaartse uitbraak boven de recente drie toppen ontbreekt nog.

De dalende trendlijn langs de toppen van afgelopen maanden is nog niet opwaarts doorbroken gedurende twee aaneengesloten handelsdagen. Er is dus onvoldoende technisch ‘bewijs’ dat de bulls aan de winnende hand zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content