Europese beleggers kijken met bang oog richting Frankrijk en Griekenland

Op basis van de futures mag worden verwacht dat de Europese beurzen lager gaan openen, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices.

De beleggers vrezen dat François Hollande als nieuwe Franse president geen goede zaak voor Europa zou zijn.

Ook de Griekse verkiezingen van volgende zondag dragen een steentje bij aan de huidige onzekerheid. Op korte termijn speelt uiteraard de onzekerheid met betrekking tot de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand april. Het kan met andere woorden een moeilijke dag worden voor de Europese beurzen.

AV Sofina keurt dividend goed

De gewone algemene vergadering van Sofina, die gisteren donderdag 3 mei 2012 werd gehouden, heeft het nettodividend van het boekjaar 2011 goedgekeurd.

Deze is vastgesteld op 1,47 € na inhouding van de roerende voorheffing. Het dividend zal betaalbaar worden gesteld vanaf 10 mei 2012 tegen afgifte van coupon nr 14. De betalingen worden uitgevoerd door Dexia Bank België (Belfius), haar zetels en agentschappen.

De zelfde vergadering heeft Guy Verhofstadt benoemd als onafhankelijke bestuurder voor een vernieuwbare termijn van drie jaar en heeft burggraaf Etienne Davignon tot ere-bestuurder toegekend.

De buitengewone algemene vergadering die dezelfde dag werd gehouden heeft de vernietiging van 750.000 eigen aandelen en het aanpassen van de statuten goedgekeurd om de vermindering van de totale aandelen van 35.500.000 naar 34.750.000 te kunnen aangeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content