Europese beleggers blijven op de toppen van de tenen lopen, cijfers in focus

Op basis van de futures wordt een stabiele tot iets hogere opening voor de Europese beurzen verwacht. De ondertoon blijft zeer voorzichtig, want de beleggers beseffen maar al te goed dat de onderliggende problemen nog niet zijn opgelost.

In afwachting gaat de aandacht uit naar het resultatenseizoen, dat in volle hevigheid is losgebarsten. In de komende dagen en weken gaan nog honderden Europese bedrijven komen rapporteren. Gisterenavond waren er onder andere de cijfers van Transics, dat momenteel een overnamebod heeft lopen.

Transics ziet vraag vertragen in eerste kwartaal

Tijdens het eerste kwartaal van 2012 realiseerde Transics een omzet van €11,9 miljoen, een stijging in vergelijking met de €10,5 miljoen in Q1 2011 of een jaar-op-jaar stijging van 12,7%. De verkoop in de Benelux en Frankrijk, twee kernmarkten, groeide met 11,5%, tot een totaal van €8.713k.

Ook in de nieuwe markten werd een stijgende omzet opgetekend: +16,2% tot €3.152k.

In 2011 nam Transics de Europese activiteiten van CarrierWeb over en werd de TMS-divisie (transportmanagementsysteem) verkocht. Houden we de impact van deze twee gebeurtenissen buiten beschouwing, dan moeten we spreken van een negatieve organische groei: -1,2% jaar op jaar.

Deze lichte daling is te wijten aan een aantal factoren. Eind 2011 was er een sterke vraag naar Transics-oplossingen. Die trend zette zich echter niet voort in het eerste kwartaal van dit jaar. Klanten schuiven hun investeringsbeslissingen meer en meer op de lange baan, waardoor een aantal grote deals worden uitgesteld.

Daarnaast vertraagde de economie in bepaalde markten aanzienlijk tijdens het voorbije Q1. De integratie van CarrierWeb verloopt zoals verwacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content