Europese beleggers blijven naar VS kijken

Komt er al dan niet een oplossing voor de shutdown en – eventueel daaraan gekoppeld – het schuldenplafond. De beleggers lijken te geloven van wel, want de gisteren gerealiseerde winsten kunnen vandaag goed vastgehouden worden. De BEL 20 noteert weliswaar licht in het rood, maar de andere beurzen doen het vrij goed. Ook in Azië was de stemming vanmorgen behoorlijk.

De Aziatische beurzen hebben volgens professor Stefan Duchateau intussen hun vertrouwen gedeeltelijk herwonnen en lijken overtuigd van de goede afloop ondanks het opzichte rollen met politieke spierballen in de VS.

De verbeterende cijfers in China, de verzwakking van de yenkoers en het wegnemen van de liquiditeitsrestricties in India leverden de verdere argumenten voor een (al bij al bescheiden) koersklim.

De bewuste gok van Duchateau om bij al het rentegeweld in de afgelopen weken, toch nog de posities in emerging market bonds aan te houden begint intussen haar vruchten af te werpen, net zoals het doorgedreven accent in Amerikaanse bedrijven die actief zijn in de ontginning van schaliegas. Ondanks het wat opgeklaarde klimaat op de obligatiemarkten, blijft Duchateau voorzichtig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content