Europese bedrijven kloppen bescheiden winstprognoses

In de afgelopen dagen maakten verscheidene Europese bedrijven meevallende kwartaalcijfers bekend, dit hoewel de economische situatie allesbehalve schitterend kan worden genoemd.

Een mogelijke verklaring is dat de verwachtingen eerder bescheiden waren, zodat ze makkelijker konden worden geklopt.

In de toekomst zal dat echter moeilijker worden, zodat enige terughoudendheid is dan ook op haar plaats. Anderzijds valt het op dat de Europese schuldencrisis langzaam maar zeker naar de achtergrond van het nieuws wordt verwezen. Maar ook hier hebben we geen zekerheden, vroeg of laat het crisissfeertje weer in alle hevigheid opveren.

Vordering minderheidsaandeelhouders KBC Ancora afgewezen

De rechtbank van Eerste Aanleg te Leuven heeft op 24 oktober 2012 de door minderheidsaandeelhouders ingestelde vorderingen integraal afgewezen.

In december 2008 werd door vier KBC Ancora-aandeelhouders een minderheidsvordering ingeleid tegen de statutair zaakvoerder van KBC Ancora en tegen Cera.

De eisers betwistten de aankoop van 2,3 miljoen KBC Groep-aandelen door KBC Ancora in maart 2007, die plaats vond in het kader van de splitsing van haar aandelen.

Ze betwistten eveneens de aankoop van 3,9 miljoen KBC Groep-aandelen die KBC Ancora medio 2007 verrichtte om samen met Cera de 30%-drempel in KBC Groep te overschrijden in het kader van de Wet van 1 april 2007 op de openbare overnameaanbiedingen, die op 1 september 2007 in werking trad.

Hun verzoek strekte er in hoofdzaak toe om de aangekochte aandelen tegen aanschaffingsprijs te laten overnemen door de verweerders. De vorderingen van de eisers werden integraal afgewezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content