Europese bedrijfsresultaten tot dusver beter dan verwacht

Het Amerikaans resultatenseizoen bevindt zich in de slotfase. Tot en met afgelopen vrijdag (gisteren was het een feestdag) had 83% van de totale beurskapitalisatie op Wall Street de interimresultaten bekendgemaakt.

Het aandeel verrassingen (resultaten beter dan verwacht) bedraagt nu 20%, tegenover 23% vorige week. Er is volgens ING echter nog steeds sprake van een goed cijfer. Vooral de verbetering van de omzetten valt in de VS op.

Europa moet zijn drukste fase nog krijgen, zodat het nog te vroeg is om al conclusies te trekken. Nog maar 39% van de totale beurskapitalisatie van de EuroSTOXX 50 heeft al gerapporteerd.

Op basis van die resultaten is er eveneens sprake van positieve verrassingen. Het verschil met de Verenigde Staten is volgens ING dat de Europese bedrijven hoofdzakelijk op het vlak van

EBITDA-marge verrassen en minder op het vlak van omzet. Op het vlak van EBITDA was er sprake van 15% positieve verrassingen, op het vlak van omzet maar van 6%.

Met name in Frankrijk, Italië en Spanje waren er minder positieve verrassingen wat de resultaten betreft. Retail, chemicals en grondstoffen zorgden voor de meeste positieve verrassingen, auto’s, media en industrials voor de minste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content