Europees akkoord over bankentoezicht

Binnen Europa is dan toch een akkoord bereikt over het bankentoezicht. Het akkoord zal voor het einde van dit jaar in een wet worden gegoten, wet die vanaf volgend jaar van toepassing zal worden. De banken kunnen onder bepaalde voorwaarden rechtstreeks steun krijgen vanuit het noodfonds.

Er zal dus eerst toezicht worden gehouden, waarna de banken geherkapitaliseerd kunnen worden. Het akkoord viel niet bij iedereen in goede aarde, met name Zweden en het Verenigd Koninkrijk zijn niet te spreken over wat er omtrent de Europese banken werd afgesloten.

Inkoop van eigen aandelen bij D’Ieteren

In overeenstemming met het artikel 207 van het Koninklijk Besluit van 30 januari 2001 tot uitvoering van het Wetboek van Vennootschappen, maakte de vennootschap s.a. D’Ieteren n.v. gisteren bekend dat zij tussen 10 en 18 oktober 2012, 37.751 eigen aandelen heeft gekocht op Euronext Brussel.

De aandelen werden gekocht voor een gemiddelde prijs van 36,60 EUR per aandeel.

Deze terugkoopactie werd verricht ter dekking van aandelenoptieplannen ten voordele van het kaderpersoneel, krachtens de bevoegdheid verleend aan de Raad van bestuur door de Algemene Vergadering van aandeelhouders van 28 mei 2009.

Akzo Nobel wacht op verbetering in Europa

De omzet bij Akzo Nobel steeg met 6% naar Eur 4,28 mrd waarbij het volume van de verkopen 3% daalde, de prijzen 2% stegen, overnames 1% bijdroegen, en valutakoersen 6% positief waren. Vooral industrieel Europa , 38% van de omzet, bleef onder druk.

De brutomarge verbeterde licht tegenover vorig jaar als eerste kwartaal dit jaar. De winst plus afschrijvingen (Ebitda) voor
incidentele lasten bedroeg Eur 540 mln, plus 7%.

Het normale bedrijfsresultaat was Eur 368 mln en de aangepaste nettowinst per aandeel kwam uit op Eur 1,01 (vorig jaar Eur 0,91).

Deze cijfers zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers ongeveer conform verwachting. Het bedrijf heeft echter Eur 2,5 mrd als incidentele last genomen als afschrijving (non-cash) grotendeels voor decoratieve verven en in Europa wegens verminderde groeiverwachtingen.

Het nettoverlies kwam hierdoor uit op Eur 2,3 mrd , per aandeel min Eur 10. Het interim dividend per aandeel is gehouden op Eur 0,33. De rating blijft voor Theodoor Gilissen Bankiers houden in afwachting van de verbetering in Europa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content