Europa wil dat Grieken zes dagen per week gaan werken

De Europese beurzen zijn vandaag stabiel tot iets lager geopend, zonder dat er meteen een duidelijke richting zichtbaar is. De Stoxx Europe 600 opende iets lager, de andere indices blijven eveneens dicht bij het slotniveau van gisteren. De BEL 20 opende eveneens fracties van een procent lager, terwijl ook de euro terrein moet prijsgeven.

Alles staat deze week in het teken van de meeting van de Europese Centrale Bank, die iets zal moeten doen om haar geloofwaardigheid te bevestigen. Inmiddels neemt de Europese druk op Griekenland toe. Er zou naar verluid een voorstel op tafel liggen om de Grieken te vragen om zes dagen per week te werken.

Gimv leidt financieringsronde van 10 miljoen EUR in GOVECS, een toonaangevende Europese producent van elektrische scooters

Gimv investeert 4 miljoen EUR in GOVECS GmbH, een toonaangevende Europese producent van elektrische scooters uit München (Duitsland).

Deze investering maakt deel uit van een financieringsronde van 10 miljoen EUR waarin ook KfW, BayBG en enkele bestaande aandeelhouders investeren.

GOVECS zal de middelen van deze financieringsronde gebruiken om zijn verkoop- en marketingactiviteiten uit te bouwen en zijn productaanbod te verruimen. Daarnaast wil het zijn toonaangevende positie in de opkomende Europese markt voor elektrische scooters versterken.

GOVECS, opgericht in 2009 door een team van ervaren managers uit de sector van elektrische scooters, ontwikkelt, produceert en verdeelt elektrische scooters.

Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in München, terwijl de elektrische scooters worden geproduceerd in de eigen ultramoderne fabriek in Wroclaw (Polen).

GOVECS’ productaanbod van zero-emissie scooters bestrijkt alle Europese subsegmenten, gaande van scooters van 20 km/u tot een 85 km/u-versie die vergelijkbaar is met modellen uit de klasse 125 cc.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content