Europa biedt tweederde van de steun wanneer Griekenland die nodig heeft

Het reddingsplan voor Griekenland dat vorige week werd goedgekeurd, lokt nog steeds heel wat commentaren uit. De vooruitzichten voor Griekenland zien er op korte termijn alleszins weer beter uit.

Bij EU Commissie hoopt president Jose Manuel Barroso dat de valutamarkten in de toekomst gaan reageren op feiten en niet langer op fictie. De Europese leiders juichen het plan toe, maar de analisten blijven sceptisch.

Jonathan Loynes, hoofd Europese economie bij Capital Economics Ltd in Londen, is van mening dat Jonathan Loynes, Chief European Economist at Capital Economics Ltd in Londen, is van mening dat Griekenland voorlopig is gered en dat de druk op de euro op korte termijn kan afnemen.

Pierre Cailleteau, managing directeur sovereign risk bij Moody’s in Londen, is van mening dat het treuzelen wat betreft het vinden van een oplossing voor Griekenland de euro grote schade heeft toegebracht. Toch kan de oplossing problemen bij andere Europese landen helpen oplossen, gezien er nu een piste is uitgewerkt.

Volgens Jean Claude Juncker, bij de eurozone hoofd van de minister van Financiën, is van mening dat de overheden de valutamarkten nauwlettend in de gaten moeten houden, evenals de manier waarop de financiële markten reageren.

Juncker stelt dat er nog geen bedrag is voorzien wat betreft het reddingsplan voor Griekenland, maar dat onbevestigde bronnen voorlopig spreken van een bedrag van 22 miljard euro.

De Franse president Nicolas Sarkozy bevestigde dat tweederde van de leningen die Griekenland in geval van nood zal ontvangen door Europa worden betaald, het laatste derde komt van het IMF.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content