Euronav, ASML en Ericsson lager op de cijfers, Credit Suisse krijgt schouderklopje

De Europese beurzen zijn vanmorgen opnieuw hoger geopend, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 opende ongeveer een kwart procent hoger, de CAC kan in Parijs zelfs een winst van meer dan een half procent tonen. In Brussel wint de BEL 20 ongeveer een kwart procent.

Ook in Europa is het resultatenseizoen nu officieel geopend. Gisterenavond kon Euronav niet overtuigen met de voorlopige cijfers, de koers noteert vanmorgen dan ook lager. Ook ASML en Ericsson moeten op de cijfers terrein prijsgeven, terwijl Credit Suisse wel een ruime voldoende krijgt.

Stevig verlies voor Euronav

Euronav realiseerde over het tweede kwartaal een netto resultaat van -20,2 miljoen USD (eerste halfjaar 2011: -5 miljoen USD) voor de zes maanden eindigend op 30 juni 2012, hetzij -0,40 USD per aandeel (eerste halfjaar 2011: -0,10 USD per aandeel). De cijfers werden gisterenavond bekendgemaakt.

De EBITDA over dezelfde periode bedroeg 98,1 miljoen USD (eerste halfjaar 2011: 104,2 miljoen USD). Het resultaat over het tweede kwartaal werd negatief beïnvloed door de herwaardering ‘marked-to-market’ van een aantal niet-cash elementen, waaronder interestindekkingen en wisselkoersindekkingen, voor een totaal bedrag van -1 miljoen USD.

Ter herinnering, het resultaat van 2011 werd beïnvloed door een meerwaarde op de verkoop van de VLCC Pacific Lagoon (1999 – 305.938 dwt) ten belope van 22,1 miljoen USD.

Dit in acht genomen, is de EBITDA voor het tweede kwartaal (50,3 miljoen USD) 60% hoger dan de EBITDA voor dezelfde periode in 2011 (31,6 miljoen USD).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content