Eurocrisis oorzaak dat steeds meer de kinderen in de steek worden gelaten

Officiële cijfers zijn niet bekend, maar vanwege de crisis groeit het aandeel baby’s en kinderen dat door hun ouders in de steek worden gelaten.

De reden ligt voor de hand: ze kunnen hun kinderen niet meer onderhouden. In het verleden dook het fenomeen vooral op bij immigranten, maar tegenwoordig laten ook meer en meer echte Europeanen hun kinderen in de steek.

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 liet ruim een half procent liggen, in het geval van de BEL 20 bedroeg het verlies ruim een kwart procent. KBC deed het vrij goed, Mobistar was de sterkste daler binnen de index.

Ter gelegenheid van de publicatie van de interimcijfers gaf Fugro vanmorgen de volgende vooruitzichten:

• Fugro verwacht, afgezien van onvoorziene omstandigheden en uitgaande van redelijk stabiele wisselkoersen, een omzet over geheel 2012 van ongeveer EUR 2.900 miljoen (2011: EUR 2.578 miljoen) met een nettowinst van ten minste EUR 310 miljoen (2011: EUR 287,6 miljoen). De nettowinst over het gehele jaar 2011 werd positief beïnvloed als gevolg van de mutatie in de reële waarde van de gehouden aandelen in EMGS

(EUR 6 miljoen na belasting). In de vooruitzichten voor geheel 2012 is geen rekening gehouden met mutatie in de reële waarde van Fugro’s deelname in EMGS in de tweede helft van 2012. In de vooruitzichten is geen rekening gehouden met effecten, als die er al zijn, van de review naar opties op het gebied van seismische dataverzameling op zee door middel van streamers en de daaraan gerelateerde activiteiten.De bovengenoemde vooruitzichten resulteren in een nettowinstmarge van 10,7% voor geheel 2012

(2011: 11,2%).

• De meeste aan olie en gas gerelateerde marktsegmenten laten voortdurende groei zien die heeft geleid tot

verbeterde scheepsbezetting voor de gehele vloot.

• De vooruitzichten voor seismische diensten op de zeebodem (OBN) zijn robuust voor het tweede halfjaar van 2012 als gevolg van het toekennen van een groot contract.

• Gegeven de toename in het aantal projecten, is een herstel waarneembaar van de aan mijnbouw en mineralen gerelateerde markten ten opzichte van gereduceerde vraag in het eerste halfjaar van 2012.

• De subsea markt laat toenemende tekenen van herstel zien.

• De orderportefeuille voor de komende zes maanden bedraagt EUR 1.289 miljoen (eind juni 2011:EUR 1.084 miljoen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content