Euro zwakker na cijfers industriële productie

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, zonder dat er sprake is van echt grote bewegingen. De BEL 20 geeft niettemin bijna een vol procent prijs, met ThromboGenics, KBC en D’Ieteren als sterkste dalers.

De euro noteert zwakker na de publicatie van de industriële cijfers voor de eurozone. De beleggers kijken nog steeds naar de Europese Centrale Bank die mogelijk nog meer actie zal ondernemen.

Nadat de ECB in november 2011 een massieve liquiditeitsinjectie in het Europese systeem doorvoerde ( en hiermee ons hachje wist te redden) werden ook de voorwaarden voor Europese banken om leningen te bekomen van de Centrale bank in belangrijke mate versoepeld.

Eén voorbeeld: leningen van een bank aan een andere bank mogen quasi zonder meer ingebracht worden als waarborg. Hierdoor verzekert men zich van veralgemeende liquiditeit en beperkt men de relance maatregel niet tot enkele hoogkwalitatieve banken (voor zover deze op dat moment nog bestonden). Een dergelijke rente vormt vanzelfsprekend een bodem in de Europese rentetarieven. Meer van Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content