Euro valt terug onder 1,36 euro

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 sloot bijna een procent hoger, de BEL 20 kon een winst van iets meer dan een half procent vasthouden. Op de valutamarkten valt de koers van de euro terug onder het niveau van 1,36 dollar, dit vanwege de verwachting dat het gevaar voor een lange shutdown relatief beperkt is.

De veroordeling van Berlusconi leek volgens ABN Amro ook even belangrijke gevolgen te hebben voor de landelijke politiek. Begin vorige week kwam het nieuws dat de ministers van de partij van Berlusconi zich terugtrokken uit de regering.

Hiermee dreigde een val van de regering, die pas een klein half jaar aan de slag was. Gezien de noodzaak om economische veranderingen door te voeren stemde het vooruitzicht van mogelijke nieuwe verkiezingen beleggers niet vrolijk.

Later volgde een belangrijke vertrouwensstemming voor ministerpresident Letta. Dit verliep positief. De ergste politieke problemen lijken nu in ieder geval van de baan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content