Euro moet in sneltreinvaart opnieuw terrein prijsgeven

Zijn de euro-enthousiastelingen iets te voorbarig geweest? Het ziet er naar uit van wel, wanneer we de recente koersevolutie van de euro voor ogen houden. De jongste maanden verschenen er heel wat enthousiaste rapporten over de Europese eenheidsmunt, waarbij steevast hogere koersen in het vooruitzicht werden gesteld.

Maar de afgelopen dagen heeft de euro in sneltreinvaart terrein moeten prijsgeven. Sean Callow, senior currency strategist bij Westpac, was allesbehalve verbaasd over de snelheid waarmee de euro terrein moest prijsgeven. Er wordt veel gepraat over herstel van de economie in de eurozone, maar de overtuigende bewijzen daaromtrent liggen nog altijd niet op tafel.

De zwakte van de euro herinnert de politici er aan dat er nog heel wat zware uitdagingen liggen te wachten. Het zou wenselijk zijn dat de ECB haar basisrente opnieuw verlaagt, maar daar lijkt de centrale bank voorlopig niet veel oren naar te hebben. Het is nu uitkijken naar wat de ECB op haar volgende vergadering donderdag zal komen vertellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content