Euro maakt draai van 90°, olie fors lager en goud fors hoger

Wall Street is vandaag nogmaals lager gesloten, met ditmaal forse verliezen voor de belangrijkste indices. Bovenop de problemen in Europa kwamen er ook nog eens de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten, die extra verkoopdruk losmaakten. Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 2,22% en 2,46% in het rood, terwijl de Nasdaq 2,82% lager afsloot.

Euro weer boven 1,24 dollar

Op de valutamarkten ging de koers van de euro voor de afwisseling nog eens naar omhoog, nadat de koers aanvankelijk opnieuw onder druk had gestaan.

Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,226 dollar betaald of een halve procent meer dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,467%, of opnieuw een half bloedbad.

Goudprijs spuit naar omhoog

Voor een troy ounce goud werd 1622,70 dollar betaald, of 60,10 dollar of 3,85% meer dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd nogmaals fors goedkoper, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 83,50 dollar betaald of een verlies van zowat driekwart procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content