Euro is in berenmarkt beland, opletten voor terugval onder steun van 1,35 dollar

Op de valutamarkten is de dollar gestegen tot een piek voor de afgelopen zes maanden tegenover de euro. Beter dan verwachte BBP-cijfers in de Verenigde Staten gaven de dollar een extra duwtje in de rug.

Tegenover de yen steeg de dollar zelfs tot het hoogste niveau voor de afgelopen zes maanden optekenen. Anderzijds liet de euro een forse daling tegenover de yen optekenen.

John Norris, senior market strategist bij Brewer Investment Group in Chicago, is van mening dat eender welk goed nieuws momenteel de dollar een duwtje in de rug geeft. Het momentum speelt nu eenmaal in het voordeel van de Amerikaanse munt.

Afgelopen vrijdag viel de euro terug onder het niveau van 1,39 dollar, wat het laagste niveau was sinds 13 juli van vorig jaar.

Richard Ross, globaal technisch strateeg bij Auerbach Grayson Co. in New York, is van mening dat de dollar kan terugvallen tot 1,35 dollar wanneer de kaap van 1,38 dollar naar beneden wordt doorbroken. Hij ziet een bodem weggelegd op 1,3483 dollar.

Ross is van mening dat het technische plaatje er voor de dollar allesbehalve goed uitziet. Van een correctie is allang geen sprake meer, de euro is duidelijk in een bear market beland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content