Euro en Europese beurzen opnieuw lager

Griekenland kan nieuwe verkiezingen niet meer vermijden en dat bericht werd op de Europese beurzen niet goed onthaald. De Euro Stoxx 50, die geruime tijd in de plus had standgehouden, moest uiteindelijk meer dan 1% prijsgeven. Ook de euro werd ongeveer een half procent goedkoper.

In het geval van de BEL 20 liep het verlies op tot bijna 1,50%, waardoor de kaap van 2100 punten weer in het vizier kwam.

Met Elia op kop sloten enkele aandelen toch nog in de plus. KBC kreeg weer de hardste klappen te verduren, terwijl ook Umicore, Nyrstar en Solvay terrein prijsgaven.

Algemene vergadering Arseus keurt alle voorstellen goed

De jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders, gehouden op 14 mei 2012, heeft alle voorstellen goedgekeurd die de raad van bestuur van Arseus aan hen heeft voorgelegd.

De aandeelhouders hebben onder meer besloten tot vaststelling van de jaarrekening over 2011 en tot vaststelling van het dividend over 2011 van € 0,50 per aandeel.

De aandeelhouders hebben volledige kwijting verleend aan de leden van de raad van bestuur en aan de commissaris in functie gedurende het boekjaar 2011.

Het brutodividend van Arseus bedraagt € 0,50 per aandeel (couponnummer 5). Het nettodividend bedraagt € 0,375 per aandeel. Dit is het brutodividend verminderd met de roerende voorheffing die in België 25% bedraagt.

Voor de aandelen die worden aangeboden met een VVPR-strip (couponnummer 5) geldt een roerende voorheffing van 21%, zodat het nettodividend € 0,395 per aandeel bedraagt. Er wordt echter een extra heffing van 4% voorzien op interesten en dividenden (op aandelen met VVPR strips) die € 20.020 overschrijden per particuliere Belgische resident.

Devgen en Syngenta kondigen overeenkomst aan

Devgen en Syngenta kondigden een wereldwijde licentie- en onderzoeksovereenkomst aan met een looptijd van zes jaar. Het partnership zal Syngenta toelaten om RNA interferentie (RNAi) toe te voegen aan zijn pijplijn voor gewasbescherming.

Vanaf april 2013 zullen de twee ondernemingen gezamenlijk nieuwe biologische oplossingen ontwikkelen voor insectenbestrijding gebaseerd op RNAi-technologie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content