Euro dreigt steeds dieper weg te zinken

Op de valutamarkten verloor de euro vorige week alsmaar terrein, waarbij ten opzichte van de dollar een nieuw jaardieptepunt in zicht kwam.

Vrijdag testte de euro het niveau van 1,23 dollar en wanneer dit niveau naar beneden wordt doorbroken wacht de volgende afspraak op 1,20 dollar. Vandaag noteert de euro inderdaad weer onder 1,23 dollar.

Het dieptepunt voor dit jaar ligt op 1,228 dollar en dit niveau kan deze week worden getest. Sinds 29 juni is de koers van de euro met 3% gedaald ten opzichte van de dollar en het was van september geleden dat de koers van de euro nog zo sterk was gedaald.

ECB heeft te weinig gedaan

Boris Schlossberg van BK Asset Management is van mening dat de Europese Centrale Bank vorige week te zwakke maatregelen heeft afgekondigd.

De rentedaling van vorige week volstaat niet, want het probleem zit niet in de rente maar wel bij de Spaanse en Italiaanse staatsobligaties.

Volgens Schlossberg heeft de ECB op het verkeerde moment de verkeerde boodschap gegeven en betaalt de euro daar nu de prijs voor.

De beleggers zien daarenboven dat de politiek niet of nauwelijks reageert, terwijl de economische omstandigheden dramatisch verslechteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content