Ethias zoekt naar 400 tot 500 miljoen euro bij beleggers

© BELGA

Ethias wil 400 tot 500 miljoen euro ophalen bij institutionele beleggers. Daarvoor wil de verzekeraar onder meer een nieuwe achtergestelde obligatielening uitgeven.

Ethias zet alles in het werk om de Nationale Bank ervan te overtuigen dat het een nieuwe financiële storm kan doorstaan. Sinds de verzekeraar niet slaagde in de Europese stresstest, valt hij onder het verstrengde toezicht van de Nationale Bank. Ethias wil op een nieuwe vergadering met de toezichthouder uitleggen hoe het zijn eigen vermogen zal versterken.

Achtergestelde obligatielening

Volgens De Standaard heeft Ethias plannen om 400 tot 500 miljoen euro op te halen bij institutionele beleggers. De verzekeraar hoopt de interesse van beleggers te trekken met de uitgifte van een achtergestelde obligatielening.

Bij een faillissement moet een bedrijf zo’n lening pas terugbetalen, nadat het de gewone obligaties en andere leningen heeft afgelost. Door het hogere risico krijgen beleggers een hogere rente.

De Nationale Bank moet de uitgifte wel goedkeuren. Als het groen licht krijgt, pakt Ethias volgens De Standaard deze zomer uit met de achtergestelde obligatielening.

Ondertussen is de verzekeraar nog steeds bezig met de afbouw van de First A-rekening. (De Standaard/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content