Enorme businessperspectieven voor chemische bedrijven

De Europese chemische sector boekte volgens Dexia AM de voorbije decennia significante vooruitgang om de eigen ecologische voetafdruk te beperken.

Maar beide uitdagingen geven de chemische bedrijven ook enorme businessperspectieven, het vermogen om zich te differentiëren en concurrentievoordelen te verwerven.

In een research paper gingen Dexia AM’s SRI-analisten na hoe specifieke subsectoren van de chemische industrie een unieke positie innemen om bedrijven te helpen het hoofd te bieden aan de verregaande effecten van klimaatverandering, uitputting van natuurlijke rijkdommen en vooral luchtvervuiling.

De chemische industrie kan immers nuttig zijn in de strijd tegen klimaatverandering en uitputting van natuurlijke rijkdommen.

Zij grijpt de businessopportuniteiten die deze twee duurzaamheidsuitdagingen bieden en reikt enkele oplossingen aan waarmee haar klanten en sectoren in staat zijn hun impact op het milieu te beperken en te voldoen aan de strengere milieuwetgevingen.

De analisten schetsten enkele bestaande oplossingen voor de bouw- en constructiesectoren, voor de industrie en voor het transport. Isolatie van gebouwen is bijvoorbeeld een zeer belangrijk wapen om koolstofvoetafdruk van bedrijven te beperken.

Het opvangen en opslaan van koolstof kan in de toekomst een oplossing worden om de hoge CO2-uitstoot van de industrie te bedwingen.

Er dienen zich ook forse groeiopportuniteiten aan op de markt van reducerende technologieën zoals autokatalysatoren die de luchtvervuiling aanzienlijk kunnen beperken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content