Enorme berg overheidsschulden stimuleert vraag naar goud

Het goud heeft maandenlang in het vergeethoekje gelegen, door jan en alleman in de steek gelaten. Vedant Mimani, lead portfolio manager bij het Atyant Capital Global Opportunities Fund, is van mening dat daar echter op relatief korte termijn verandering in gaat komen. De recente stijging van de goudprijs vormt de voorbode van nog meer van hetzelfde.

Hedge fund beheerders zoals Paulson en Soros stellen vast dat er sprake is van bodemvorming bij het goud. Zodra er een vaste bodem is gevormd, kan de goudprijs opnieuw gaan stijgen. Wanneer de kleine kopers terug in de markt duiken, kan de prijs snel doorstijgen boven 2000 dollar.

Combinatie van factoren legt bodem onder goudprijs

Volgens Mimani zijn er verschillende factoren die de goudprijs momenteel ondersteunen. Op de eerste plaats is er de enorme berg overheidsschulden die werd opgebouwd en die vroeg of laat voor problemen gaat zorgen. Mimani koopt goud dan ook als een vorm van beveiliging.

Niet alleen de overheidsschulden vormen een probleem, de beleggers geloven dat er op termijn een inflatoire opstoot op komst is.

Op korte termijn hopen de beleggers evenwel dat de Amerikaanse centrale bank een verdere verruiming van de monetaire politiek gaat aankondigen, wat de katalysator kan zijn die de goudkoers definitief hogerop jaagt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content