Enkel Griekenland maakt diepe recessie door

Al blijft de groei van de Europese economie beperkt, toch duwen Frankrijk en Duitsland (opmerkelijke opvering van de Ifo-indicator) de ISM-cijfers de hoogte in. Enkel Griekenland maakt een diepe recessie door, zo merkt Dexia AM op.

De volgende stap is misschien de opleving van de Duitse consumptie, die de Europese onevenwichten kan rechttrekken. Duitsland moet meer consumeren en de landen met een tekort op de lopende rekening van hun betalingsbalans moeten hun verzwakte concurrentiepositie opkrikken.

Ondanks die economische verbetering en de opvering van de korte rente blijft de Duitse lange rente in de buurt van 2,50 %, in het midden dus van een band tussen 2,10 % en 2,80 %.

Zoals gewoonlijk het geval is sinds bijna een jaar, verklaart het gedrag van de perifere landen volgens Dexia AM alles. Dat de spreads van de perifere landen weer groter geworden zijn, vormt een opsteker voor de schuld van de AAA-landen.

De strategie van Dexia AM blijft voorzichtig: neutraal qua “duration” en negatief ten aanzien van de perifere landen. Met de jaarwisseling in zicht noopt de combinatie van verminderde liquiditeit en politieke risico’s tot grote voorzichtigheid in de landenallocatie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content