Enkel de Europese banksector kon uitblinken op de beurs

© belga
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

Europese beleggers waren donderdag niet al te zeer geïnspireerd.

Europese beleggers waren niet al te zeer geïnspireerd vandaag. De indexen bleven de hele dag dicht bij de slotniveaus van gisteren. Enkel de Europese banksector kon uitblinken op een rapport van Citi dat meldde dat het moment is aangebroken om een aantal goedkope Europese banken op te pikken. Ook worden almaar meer vraagtekens geplaatst bij de negatieve rente van de Europese Centrale Bank, die de bankensector heel wat schade berokkent.

De uitblinker in de Europese banksector was Unicredit (+2,5%). De veelgeplaagde Italiaanse grootbank zou van kandidaat-koper Amundi meer dan de verwachte 4 miljard euro kunnen vangen voor haar dochter Pioneer Global Asset Management. Die verkoopsom zou alvast een oplossing bieden voor een deel van het gebrek aan kapitaal.

Bij de start op Wall Street was er meteen een fors verlies voor het aandeel van Twitter (-18,7% bij opening op Wall Street). De aanleiding waren de geruchten dat Google-moeder Alphabet geen plannen heeft om een bod uit te brengen op het sociaalmediabedrijf. Google werd natuurlijk niet als enige genoemd als kandidaat-overnemer. Salesforce.com en Disney waren andere namen. Maar de kansen op een hoge overnameprijs lijken wel geslonken.

Voor het eerst sinds 2009 zal Easyjet (-6,2%) een winstdaling moeten opbiechten. Door het terrorisme is het aantal verkochte tickets richting onder meer Turkije en Egypte fors geslonken. Daarnaast was er de brexit-factuur van 90 miljoen pond door duurdere kerosine als gevolg van de klim van de dollar tegenover de euro. De winst zal uitkomen tussen 490 en 495 miljoen pond, tegenover 738 miljoen pond vorig boekjaar en een gemiddelde analistenverwachting van 516 miljoen pond. Vandaar de negatieve koersreactie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content