Energiesector biedt vrijwel gratis hedge tegen stijging olieprijs

Tot dusverre zijn ruime liquiditeit, aanhoudend lage yields in de ontwikkelde markten en sterkere fundamentals Raphaël Gallardo van AXA Investment Management ondersteunend geweest voor equities in opkomende economieën.

Uiteraard, naar men mag aannemen, zal dat zo blijven, terwijl het ebgetijde van de inflatie ruimte laat voor verdere monetaire ver¬soepeling, mocht dat nodig zijn.

Bovendien lijken aandelen in opkomende markten nog steeds aantrekkelijk gewaardeerd tegen een korting van 6% vergeleken met hun historische, voor groei gecorrigeerde multiples. Daarom suggereren Gallardo en zijn team positief te blijven over opkomende markten.

Olieaandelen hebben te lijden onder tegenslag die Total in de Noordzee ondervond

De recente, benedengemiddelde prestaties van de energiesector hangen voornamelijk samen met de tegenslag van Total. Toch zijn Gallardo & Co nog steeds positief over energie, aangezien deze sector een (vrijwel) kostenloze hedge tegen een mogelijk piekende olieprijs biedt naast goede winstvooruitzichten. Verder profiteren de analisten van AXA IM van de outperformance afgelopen maand van de telecomsector en downgraden ze deze sector van neutraal naar negatief vanwege de zeer slechte vooruitzichten voor de winstgroei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content