Emmanuel Carlier (ING): “Telenet verdient nog steeds een koopadvies”

Telenet betreurt dat de CRC de unieke kans niet heeft gegrepen om zijn ontwerpbesluit van 20 mei 2011 te aligneren met de fundamentele bezwaren van de Europese Commissie zoals geuit op 20 juni 2011.

De Commissie bekritiseerde formeel de aanpak van de regulatoren om een aantal groothandelsverplichtingen op te leggen op basis van een analyse van de markt van de eindgebruikers, wat, in principe, in strijd is met het Europees recht.

Verder stelde de Commissie heel wat vragen bij de beoordeling van de drie-criteriatest, waarbij de noodzaak aan regulering in vraag werd gesteld.

Verder bestempelde de Commissie de verplichting tot het doorverkopen van breedbandverbindingen als mogelijk buitensporig, terwijl de noodzakelijkheid en de evenredigheid van de voorgestelde remedie tot het doorverkopen van analoge TV in vraag werd gesteld gezien zijn afnemend belang.

Tot slot had de Commissie ook ernstige twijfels over Belgacoms toegang tot het analoge groothandelsaanbod aangezien dit de concurrentie zou verstoren en innovatie zou afremmen.

Emmanuel Carlier (ING): “Telenet verdient mijn inziens nog steeds een koopadvies.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content