Elia partner voor marktkoppelingsmodel

Op donderdag 10 oktober vond er een nieuw technisch forum plaats over het flow-based marktkoppelingsmodel voor Centraal-West-Europa (CWE).

Zoals zijn voorgangers werd ook dit forum georganiseerd door de partners van het project: de twee energiebeurzen APX-Belpex en EPEX Spot en zeven TNB’s (Amprion, Creos, Elia, RTE, Tennet GmbH, Tennet B.V. en Transnet BW) uit de CWE-regio.

Tijdens 2 grote workshops werden die dag de resultaten van actuele simulaties voorgesteld aan de marktspelers en bepaalde aspecten van de methodologie werden gedetailleerd toegelicht.

Dankzij de bijzonder interactieve presentaties konden ook heel specifieke technische vragen van de marktspelers worden beantwoord.

Sinds de wekelijkse publicatie van de gesimuleerde marktresultaten begin 2013, hebben de netbeheerders al veel vooruitgang geboekt op het vlak van de dagelijkse berekeningsprocedure van de flow-based capaciteiten.

Dit nieuwe forum was dan ook een gelegenheid om de balans van het project op te maken voordat de laatste verbeteringen geïmplementeerd worden en het systeem live gaat, wat voorzien is voor het tweede kwartaal van 2014.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content