Eindelijk betere tijden op komst voor Bekaert?

Na de crash van 2011 behoort een opluchtingsrally tot de mogelijkheden. Maar langetermijnbeleggers blijven volgens Geert Van Herck van Leleux best alert. De koers van Bekaert veerde gisteren fors op na de omzetupdate van het eerste kwartaal.

Bekaert boekte in het eerste kwartaal 2,6% minder geconsolideerde omzet dan in dezelfde periode van vorig jaar. Maar de 895 miljoen euro die uiteindelijk gerealiseerd werd, is beter dan de analistenverwachtingen.

De geconsolideerde omzet is met 2,6% gedaald: van 918 miljoen euro tot 895 miljoen euro. Zonder acquisities of desinvesteringen (= organische omzet) was er wel een daling met 13,7%. Hier liggen vooral de problemen van de zaagdraadactiviteiten in China (die zwaar werden getroffen door de malaise in de markt van de zonneënergie) aan de oorzaak van daling.

Maar na de koersval van het afgelopen jaar halen beleggers opgelucht adem dat de omzetcijfers al bij al nog meevallen.

En na zulk een zware koersval is een tijdelijke opvering zeker niet uit te sluiten.

Van Herck denkt daarom dat Bekaert dicht bij een bodem gekomen is van waaruit een tijdelijke opwaartse rally kan starten. Voor een langetermijnbelegging is het nog veel te vroeg want de opdoemende recessievrees en de problemen in de zonneënergiesector kunnen nog roet in het eten komen

gooien.

Koers kan naar 29 euro

Op de weekgrafiek is de daling sinds de top van 87,98 euro (januari 2011) te zien. De neerwaartse doorbraak van de

belangrijke steunzone op 69 euro was een negatief signaal.

Belangrijk om te vermelden is dat de bodems van dit jaar

(begin januari en april) gepaard gingen met een positieve divergentie van de RSI-indicator.

Bij de eerste divergentie in januari 2012 veerde de koers mooi op maar moest nadien alle koerswinst terug prijsgeven. Als de koers nog boven de dalende weerstandslijn van dit jaar kan uitstijgen, behoren koers van 29 euro tot de mogelijkheden.

Eén belangrijke kanttekening maakt Van Herck hierbij. Een technische analyse van de daggrafiek laat zien dat op de

bodem van 20 april 2012 (20,05 euro) de RSI-indicator ook een nieuwe bodem maakte.

Waardoor de mogelijkheid blijft bestaan dat de koers nog eens opnieuw (in een waarschijnlijk laatste daling) onder de 20 euro kan zakken alvorens dan te herstellen. Vandaar eerder een kopen op koerszwakte advies dan een uitgesproken kopenadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content