Eiffage mag mits enige fantasie als een mini Vinci beschouwd worden

Eiffage is voor beleggers misschien niet zo bekend als Vinci. Maar de groep heeft volgens Geert Van Herck van Leleux veel overeenkomsten met zijn grotere Franse sectorgenoot.

Een bedrijf dat misschien niet zo bekend is bij beleggers. Of misschien niet zo bekend als die andere grote Franse bouwgroep Vinci. Nochtans ontwikkelt Eiffage gelijkaardige activiteiten als Vinci.

Enerzijds worden er grote bouwprojecten (kantoren, industriële bouw en huizen) en belangrijke overheidsopdrachten (vooral de bouw van autowegen) uitgevoerd.

Anderzijds heeft de groep een participatie in APRR voor de uitbating van Franse tolwegen. Kortom, veel overlappende activiteiten met Vinci.

Tenslotte geeft Van Herck nog mee dat het grootste deel van de activiteiten in Frankrijk plaatsvindt. In de eerste jaarhelft van 2012 behaalde Eiffage een omzet van 6,52 miljard euro en hiervan werd 85% in Frankrijk gerealiseerd.

Het hoeft dan ook niemand te verbazen dat de koers sinds de zomermaanden een sterke duw in de rug gekregen heeft. Vanaf dat moment keerde het economische tij voor de eurozone en dit zorgde voor een rotatie naar cyclische bedrijven die een belangrijk deel van hun omzet in Europa halen.

Van Herck rekent bij Eiffage op een inhaalbeweging : Vinci is de afgelopen weken hoger geschoten terwijl Eiffage eerder zijwaarts noteerde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content