Eerste tekenen van verbetering op markt voor bedrijfskredieten

De financiële situatie en mogelijkheden om het dividend te handhaven, zijn volgens ABN Amro de ‘nieuwe smaakmakers’. Dit is ook voor de markt van bedrijfskredieten van belang.

De renteopslag voor bedrijfskredieten daalde de afgelopen week en toont daarmee de eerste tekenen van verbetering. Het naderende nieuws leidt tot een adempauze op de beurs en mogelijk testen van steunzones na de sterke start van dit jaar.

Het moment van herstel van de economie is volgens ABN Amro voor niemand in te schatten. De snel oplopende werkloosheid laat wel zien dat in het bedrijfsleven snel gereageerd is op de gewijzigde omstandigheden.

De consument moet voorlopig hoop putten uit de aanhoudende monetaire en fiscale maatregelen. In dat licht wordt met spanning uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) aanstaande donderdag.

Naast een renteverlaging zal ECB-president Trichet de markt vermoedelijk ook moed inspreken. Steeds nadrukkelijker zal hij wijzen op het verwachte effect van overheidsstimulering, gedaalde kosten van grondstoffen en koopkrachtverbetering van de consument.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content