Een sterk eerste kwartaal 2013-2014 bij Siemens

Na vijf winstwaarschuwingen tussen 2007 en 2013 (als gevolg van een scherpe daling van de omzet) beginnen de maatregelen getroffen bij Siemens om de kosten te drukken (6 miljard op twee jaar tijd) volgens Arnaud Delaunay van Leleux eindelijk zijn vruchten af te werpen.

De macro-economische omgeving lijkt stelselmatig te verbeteren en dit toont zich reeds in het orderboek van Siemens tijdens Q1/2014 : +15% voor de zone Europa-Midden-Oosten-Afrika / +12% in Duitsland / +28% in de VSA en +23% in China.

De groep bevestigde nogmaals de vooruitzichten voor 2014, ofwel een operationele marge tussen 9,5% en 10,5% voor elk van haar activiteiten (tegen 7-8 % in 2013), een ratio book-to-bill groter dan 1 (= de verhouding van de nieuw ontvangen orders t.o.v. de gefactureerde leveringen) en tenslotte een stijging van de nettowinst met tenminste 15%.

Historisch gezien kent de sector van de kapitaalgoederen een herstel van de FCF (Free-Cash-Flow) wanneer de economische terugval achter de rug is.

Dankzij de vele kostenbesparingen en gezien het vermogen om het bedrijfsresultaat om te zetten in cash-flow (gemiddeld 80%) zou Siemens in de komende kwartalen opnieuw positief kunnen verrassen. Delaunay heeft een advies opbouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content