Edelmetalen gaan glansrijke toekomst tegemoet

Ten opzichte van een week geleden is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de meest in het oog springende verandering de koersdaling in de olieprijs.

In de afgelopen week en laatste vier weken is er sprake van prijsdalingen in Brent en Nymex (Light Sweet Crude), waardoor er sprake is van een korte termijn dalende trend. De iShares S&P GSCI Commodity Indexed Trust en RJ/CRB-index verloren -4,3% respectievelijk -3,7%.

De relatief snelle prijsdaling in de olieprijs (-9,2% in 4 handelsdagen) geeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers aanleiding om rekening te houden met een correctiefase in aandelen.

Uitgezonderd de DAX verloren de meeste aandelenindices vorige week terrein. Met name de beurzen in China (-5%) en Italië (-3,8%) blijken kwetsbaar.

In Japan gloort herstel, terwijl in negatieve divergenties in de Europese beursindices wijzen op een verzwakkend momentum.

Nieuwe correcties bij edelmetalen bieden nieuwe instapkansen

Op sectorniveau keerden de defensieve ‘Health Care’ en ‘Food & Beverage’-sectoren terug in de belangstelling ten koste van de ‘Basic Resources’ (-4,1%).

De bundfuture herstelde met een stijging van ruim één procent, maar de trend is volgens Theodoor Gilissen Bankiers sinds kort dalend.

De edele metalen goud en zilver bevinden zich in een korte termijn overdrijvingsfase, waardoor een neerwaartse reactie elk moment kan inzetten.

Een dergelijke correctie biedt nieuwe lange termijn instapkansen. In relatieve zin gaan de edele metalen een glansrijke toekomstige trend tegemoet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content