Economische groei in China zal vertragen, maar solide blijven

De economische groei in China zal de komende jaren afnemen, maar nog altijd solide blijven. Bovendien is de Chinese munt, de renminbi, op weg om het komende decennium de reservemunt van de wereld te worden en is er groeipotentieel voor de Chinese aandelenmarkt.

Dit zijn de conclusies die experts van Allianz Global Investors (AllianzGI) bekendmaakten tijdens een conferentie over de financiële markten in Azië.

Op de langere termijn is er groeipotentieel voor de aandelenmarkten in Azië, en vooral in China, stelt James Dilworth, Chief Executive Officer van AllianzGI Europe.

Dit komt niet alleen door de economische groei, maar bijvoorbeeld ook omdat de marktkapitalisatie van het Chinese bedrijfsleven nog laag is in vergelijking met de economische ontwikkelingen in China.

De experts van AllianzGI geloven niet dat China een ‘harde landing’ te wachten staat.

China steekt veel energie in het veranderen van de focus van de economie

„Kijkend naar enkele belangrijke economische indicatoren en de ontwikkelingen van lonen en arbeidsmarkt verwachten wij dat de economische groei wel zal afnemen, maar nog altijd solide zal blijven”, zegt Christina Chung, portfolio manager van het Allianz RCM China fonds.

„Bovendien moeten beleggers zich realiseren dat China veel energie steekt in het veranderen van de focus van zijn economie. Waar het momenteel de goedkoopste producent van massagoederen wereldwijd is, wil men in de toekomst zich meer richten op goederen van hoge kwaliteit, de binnenlandse consumptie en investeren in infrastructuur en technologie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content