Economie in eurozone kan verder blijven krimpen

Vandaag worden in de Verenigde Staten de BBP-cijfers over het tweede kwartaal bekendgemaakt. Algemeen wordt aangenomen dat de economie tijdens de periode 1 april tot en met 30 juni is gekrompen. Naargelang van de bron wordt gerekend op een krimp met 0,20 tot 0,70%.

Wanneer ook het derde kwartaal een negatieve groei te zien geeft, zal Europa mathematisch in een recessie zijn beland. De vraag is bovendien of er op korte of middellange termijn veel verbetering moet worden verwacht.

Tijdens het eerste kwartaal werd een stabilisatie opgetekend, maar volgens de meeste analisten was dat niet meer dan een tijdelijke adempauze.

Begin deze maand maakte onze centrale bank al bekend dat het Belgisch BBP met 0,60% is gekrompen tijdens het tweede kwartaal.

Arcadis: sterke omzetstijging door overnames

Arcadis heeft de omzet met 29% zien stijgen tot Eur 634 mln, grotendeels door overnames, waarbij de autonome groei 2% bedroeg. De operationele nettowinst steeg 28% naar Eur 23,6 mln en per aandeel 21% naar Eur 0,34.

Ten opzichte van vorig jaar wordt hiervoor de gecorrigeerde winst genomen. De activiteiten in opkomende landen namen toe, evenals in Frankrijk en via RKTL in de gebouwensector. In de Verenigde Staten en Nederland hadden de lagere overheidsbestedingen een negatieve invloed.

Het bedrijf verwacht voor dit jaar een stijging van de operationele nettowinst van 20-25%. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers is kopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content