EasyJet verhoogt winstprognose 2012

EasyJet heeft afgelopen week een handelsupdate gegeven voor de tweede helft van het fiscale jaar 2012. De budgetvliegmaatschappij verhoogde daarbij de winstprognose voor het hele jaar.

De analisten van ABN Amro blijven positief ten aanzien van EasyJet en handhaven het koopadvies voor dit aandeel. Daarbij hanteren zij een verhoogd koersdoel.

De handelsupdate die EasyJet vorige week afgaf, had betrekking op de tweede helft van het fiscale boekjaar 2012 (eindigend op 30 september).

Op 20 november zal de vliegmaatschappij de cijfers over het volledige boekjaar rapporteren. Uit de handelsupdate bleek dat EasyJet een sterke periode achter de rug heeft: de vraag naar vliegtickets in het verlengde van de Olympische Spelen overtrof de verwachtingen van het concern; bovendien was er sprake van een sterke vraag naar tickets richting zonnige, Zuid-Europese bestemmingen.

Een prettige verrassing

EasyJet heeft de winstprognoses voor heel 2012 opwaarts bijgesteld. Waar EasyJet eerder verwachtte dat de winst voor belastingen dit jaar zou uitkomen tussen de GBP 280 miljoen en GBP 300 miljoen, hanteert het bedrijf nu een bandbreedte van GBP 310 miljoen tot GBP 320 miljoen.

De consensusverwachting onder analisten lag tot dusver op GBP 292 miljoen. De analisten van ABN Amro beschouwen de verhoogde winstprognose van EasyJet als een prettige verrassing.

Het voorzichtig uitbreiden van de capaciteit blijkt een succesvolle strategie te zijn van de vliegmaatschappij. ABN Amro blijft EasyJet volgen met een koopadvies. Daarbij hanteren de analisten van de bank vanaf heden een verhoogd koersdoel van GBp 700.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content