Duvel Moortgat heeft waarschijnlijk moeilijk eerste halfjaar achter de rug

Morgenavond na het slot van de beurs maakt Duvel de resultaten over de eerste helft van dit boekjaar bekend. Gerard Rijk, in Amsterdam bierenanalist voor ING, gaat er van uit dat de brouwer een moeilijke eerste jaarhelft achter de rug heeft. De vraag is of de tweede helft verbetering gaat brengen.

Duvel heeft verschillende jaren van gezonde groei achter de rug. 2012 kan opnieuw een jaar van groei zijn geweest, maar in ieder geval waren er in de eerste zes maanden van dit jaar verschillende uitdagingen waar Duvel mee werd geconfronteerd en die zeker op de resultaten hebben gewogen.

Geringe liquiditeit speelt tegen het aandeel

Rijk rekent op een daling van het operationeel resultaat met 8%, maar dankzij meevallende wisselkoersverhoudingen kan de nettowinst stabiel zijn gebleven op 10,40 miljoen euro. Duvel profiteerde namelijk van de stijging van de dollarkoers, de U.S. zijn goed voor 15% van de omzet.

De geringe liquiditeit speelt tegen het aandeel, volgens Rijk is dit een serieuze handicap waar Duvel mee moet afrekenen. Op basis van de fair value heeft hij slechts een advies houden voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 78 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content