Duncan De Vries (NIBC): “Definitief Europees reddingsmechanisme pas na zomer?”

Europa heeft een oplossing voor het Europees Stabiliteitsmechanisme noodgewongen moeten uitstellen. De Europese top van vorige week heeft dus uiteindelijk niet opleverd wat er van was verwacht. Maar hoe moet het nu verder? De kans is namelijk groot dat de problemen nog niet van de baan zijn.

Duncan De Vries (NIBC): “Het definitieve reddingsmechanisme voor landen uit de eurozone in moeilijkheden komt er mogelijk pas na de zomer. Dat is hoofdzakelijk het gevolg van de verkiezingskoorts. In Duitsland zijn de verkiezingen in de deelstaten volop bezig, waar Angela Merkel gisteren in Baden-Würtemberg nog maar eens een zware nederlaag diende te incasseren.”

Daarnaast gaan ook de Finnen naar de stembus om een nieuw parlement samen te stellen. De Vries: “In sommige landen moet het reddingsmechanisme door het parlement goedgekeurd worden. De Duitsers gaan in september pas stemmen over de implementatie van het Europees reddingsmechanisme. Bovendien is er binnen Europa nog altijd geen overeenstemming bereikt over de manier waarop het fonds gefinancierd moet worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content