Duitsland eist dat Spaanse regering verantwoordelijk blijft voor bankensteun

In de eurozone lopen de spanningen opnieuw hoog op. Duitsland eist dat de Spaanse regering verantwoordelijk blijft voor de steun aan de banken. Spanje wil dat de toegezegde 100 miljard euro aan steun rechtstreeks aan de banken wordt toegewezen, zonder dat er een omweg langs de staat wordt gemaakt.

Op die manier zou kunnen worden vermeden dat de Spaanse overheidsschulden verder oplopen. De Duitse onderminister van Financiën Steffen Kampeter verklaarde vanmorgen echter dat die steun niet als een blanco cheque moet worden beschouwd en dat de Spaanse staat garant blijft staan voor de terugbetaling van de steun. Met Spanje in de gevarenzone, dreigen de spanningen in de eurozone nog verder op te lopen.

Voorlopig valt daar op de beurzen nog niet veel van te merken, waarbij we natuurlijk moeten opmerken dat het zomereffect een rol speelt.

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, met winsten die ten opzichte van de opening min of meer gelijk zijn gebleven. De euro raakt echter niet van de grond en blijft dicht bij het slotniveau van gisteren noteren.

Compagnie du Bois Sauvage : Participatie in Recticel lager dan 30%

Conform haar verbintenis van 20 september 2011 om, binnen een termijn van 12 maanden vanaf de aankoopdatum, de aandelen Recticel te verkopen die zich boven de drempel van 30% bevonden, heeft Compagnie du Bois Sauvage haar 125.650 overtollige aandelen Recticel op de beurs verkocht.

Hierdoor is het participatiepercentage dat Compagnie du Bois Sauvage heeft in Recticel samen met de verbonden personen (Guy Paquot, Fingaren s.c.a. en Entreprises et Chemins de Fer en Chine s.a.) herleid tot 29,99%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content