Duitsland blijft sterkst positieve aanbeveling binnen eurozone

Volgens AXA IM is de meest recente consolidatiefase geen pure ‘risk off’-situatie, ofschoon de weg er door hobbeliger wordt. Over het geheel genomen is er nog steeds sprake van ondersteunende factoren voor equities: ruim voldoende liquiditeit, een afzwakkende staatsschuldencrisis en benedengemiddelde volatiliteit.

De analisten van AXA IM suggereren de bèta van de portefeuille boven één te houden met bescherming tegen ongunstige ontwikkelingen.

De aanbeveling wat betreft landen is ongewijzigd. Duitsland blijft volgens Raphaël Gallardo van AXA Investment Management sterkste positieve aanbeveling binnen de eurozone. De winstontwikkeling wordt geschraagd door onverstoorbare omzetgroei dankzij robuuste consumptie en hogere winstmarges.

Al met al verwachten de analisten van AXA IM een winstgroei die uitkomt tussen 0 en 5% in 2012. Qua waardering worden Duitse aandelen nog steeds verhandeld tegen een aantrekkelijke korting van 20% uitgaande van de PEG-ratio (koers/winst-verhouding gecorrigeerd voor de verwachte winstgroei in drie jaar).

Verenigd Koninkrijk stelt teleur

Gallardo is nog steeds negatief over het VK. De meest recente economische cijfers waren teleurstellend, met een negatieve BBP-groei op kwartaalbasis, die onaangenaam verraste en waardoor het land het zwakste herstel beleeft sinds de Tweede Wereldoorlog. Budgettaire verkrapping zal waarschijnlijk een stevige tegenwind voor groei blijven en een slechter dan verwacht begrotingstekort wordt mogelijk gecorrigeerd via een verhoging van de vennootschapsbelasting.

Het grote plaatje van de bedrijfswinsten blijft zonder glans, met als gevolg dat er een premie van 20% rust op de PEG-ratio in het VK vergeleken met die elders.

De economische cijfers in de VS wijzen onverminderd op robuuste groei gesteund door solide banengroei, en Fed-voorzitter Bernanke heeft aangegeven dat accommoderend monetair beleid nog steeds nodig is om het voortgaande herstel te steunen. Positieve verrassingen zijn nu echter minder waarschijnlijk en de koersen liggen dicht bij hun marktwaarde. Derhalve suggereren wij een neutrale positie te handhaven ten aanzien van de VS.

De Kabuto-Cho had qua performance duidelijk een aangename verrassing in petto. De meest recente ‘high frequency’-gegevens (zoals die van het Tankan-onderzoek) wijzen er echter op dat meer economische tegenwind in het verschiet ligt. Bovendien ligt de eindejaars budgettaire window dressing nu achter ons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content