Duitsers beschouwen uitbreiding Europees reddingsfonds als niet-realistisch

De Europese beurzen zijn vandaag lager gesloten, met relatief beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 moet driekwart procent prijsgeven, de BEL 20 sloot ruim een half procent in het rood. Umicore was met een verlies van ruim 3% de sterkste daler.

Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Financiën bevestigde vandaag dat er wordt onderhandeld over een verbreding van het Europees reddingsfonds.

Der Spiegel meldde in het nummer van afgelopen weekend dat de slagkracht van het fonds zou worden opgetrokken tot meer dan 2000 miljard euro.

Volgens de Duitsers is een uitbreiding van het fonds momenteel niet-realistisch, het is nog te vroeg om een precies cijfer naar voren te schuiven in verband met een mogelijke uitbreiding. Het ESM zou op 8 oktober operationeel moeten worden, met 500 miljoen euro als startkapitaal.

Nick Bortot verlaat BinckBank

Nick Bortot, man van het eerste uur en bestuurslid van BinckBank zal de onderneming per 1 januari 2013 verlaten. Nick heeft na 12 jaar aan de opbouw van de grootste online broker van Nederland gewerkt te hebben besloten om een nieuwe inhoud aan zijn carrière te geven.

Nick startte direct na zijn opleiding bij Binck en werd na diverse commerciële functies in 2008 benoemd tot bestuurder.

BinckBank vult de vrijgekomen positie voorlopig niet op. Bestuursvoorzitter Koen Beentjes neemt directe operationele verantwoordelijkheid voor het Retail brokerage bedrijf en Vermogensbeheer.

Koen Beentjes: “Nick heeft in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van BinckBank, niet alleen in Nederland, maar ook in België, Frankrijk en onlangs met de start in Italië. Naast de verantwoordelijkheid voor de online brokerage tak heeft Nick na de overname van Alex, het retail vermogensbeheer op de kaart gezet. Wij respecteren dat Nick na 12 jaar voor ons gewerkt te hebben andere initiatieven wil ontplooien en wensen hem veel succes.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content