Duitse obligatiemarkt is een zeepbel geworden

Bij obligatiefonds Pacific Investment Management Co is econoom Andrew Bosomworth van mening dat er zich een zeepbel aan het vormen is in Duitse staatsobligaties. Die zeepbel dreigt op een bepaald moment uiteen te spatten, met alle gevolgen van dien voor de beleggers.

Volgens Bosomworth is het perfect mogelijk dat het rendement op de Duitse staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar terugvalt onder het niveau van 1%. Maar niet alleen het rendement op de bunds kan nog verder dalen, ook dat op de Britse gilts kan nog verder onder druk komen te staan.

Spanje moet kiezen voor een ander vorm van steun

Volgens Bosomworth is het bovendien duidelijk dat Spanje om financiële steun zal moeten vragen. Hoe dat exact zal moeten gebeuren, is volgens de fondsbeheerder niet helemaal duidelijk. Wel staat vast dat die steun op een andere manier verleend moeten worden dan tot dusver het geval was.

De ervaringen met Griekenland, Ierland en Portugal waren namelijk niet onverdeeld gunstig. Van inkopen van Spaanse staatsobligaties door de centrale bank is Bosomworth geen voorzitter, volgens hem heeft het effect daarvan geen blijvend karakter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content