Duitse lange rente voor zesde dag op rij gedaald

De Duitse 10-jarige rente kwam vandaag uit op een nieuw dieptepunt onder de psychologisch belangrijke grens van 1,50 dollar. Het rendement op deze 10-jarige bedroeg bij het slot van de handel 1,49%, of 5 basispunten minder dan het slotniveau van gisteren. Op weekbasis is dat rendement met 9 basispunten gedaald.

De vlucht naar veiligheid, in dit geval dus Duitse staatsobligaties, vertaalde zich ook in een prijsstijging voor de staatsobligatie met een looptijd van 30 jaar. De Duitse (heel) lange rente is nu al zes dagen op rij gedaald en een bodem lijkt nog altijd niet te zijn bereikt.

Het rendement op de 30-jarige Duitse staatsobligatie bedroeg nog 2,02%, of een daling met 5 basispunten tegenover het slotniveau van gisteren. In de loop van de sessie werd op 2,188% een dieptepunt bereikt, meteen het laagste punt sinds Bloomberg in 1994 data is beginnen te verzamelen.

Kansen op Griekse exit worden steeds groter

De kansen op een Griekse exit worden steeds groter. De Duitse financieminister Wolfgang Schaüble gaf vandaag nog eens te verstaan dat de eurozone een Griekse exit kan overleven. Maar de financiële markten worden wel geteisterd door de vrees voor een aanhoudende onzekerheid met betrekking tot de Griekse politieke problemen.

Nick Stamenkovic, strategist in Edinburgh bij RIA Capital Markets Ltd., is van mening dat de interesse voor bunds in de komende dagen bepaald zal blijven door de risico’s die door de financiële markten worden ingeschat. Die risico’s worden sterk beïnvloed door de gebeurtenissen in Griekenland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content