Duitse kort rente weer negatief als gevolg van bezorgdheid over Griekenland

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen ten opzichte van de opening min of meer stabiel zijn gebleven. Het verlies voor de Euro Stoxx 50 bedraagt ruim driekwart procent, ook in het geval van de BEL 20 is er sprake van een verlies van zowat driekwart procent.

Het rendement op de 10-jarige Duitse obligatie bereikte een nieuw dieptepunt voor de afgelopen vier weken, het rendement op de Duitse 2-jarige obligatie was opnieuw negatief.

De financiële markten maken zich opnieuw zorgen om de situatie in Griekenland, waar de besparingsplannen weer eens op losse schroeven staan.

Innovation Partners Day bij Elia

Afgelopen donderdag 25 oktober 2012 heeft de directie Innovation & Knowledge Management van Elia haar eerste ‘Innovation Partners day’ georganiseerd waaraan ruim honderd projectleiders, bedrijfsleiders, regulatoren en topmensen uit de industrie deel namen.

Doel van deze ontmoeting was om onze visie over innovatie van de elektriciteitsnetten met onze partners te bespreken. Enkele vragen die als stof dienden voor innoverende presentaties van experts in verschillende gebieden en discussiepanels:

• Welk flexibiliteitsniveau is er vereist om het evenwicht van het elektriciteitssysteem te verzekeren?

• Hoe ziet het net van de toekomst er uit?

• Welke infrastructuur zullen we nodig hebben om het hoofd te bieden aan de spreiding van de productie- en verbruikslocaties?

• Hoe en waar moeten we energie opslaan?

• Hoe kunnen we de huidige kennis verbeteren en delen om de uitdagingen van morgen met succes aan te gaan?

• Hoe kunnen we met onze partners samenwerken om nieuwe benaderingen uit te testen en in onze bedrijven te implementeren?

Meer dan honderd aanwezigen namen actief deel aan de discussies. De dag werd afgesloten met een speech van Jacques Vandermeiren, CEO en voorzitter van het directiecomité van de Elia groep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content