Duitse IFO doet het omgekeerde van wat de analisten verwachten

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met redelijke winsten voor de belangrijkste indices. De Eurostoxx 50 kon een winst van ongeveer een half procent vasthouden, in het geval van de BEL 20 bedroeg de winst ongeveer evenveel. Nyrstar ging op de cijfers vlot ruim 5% lager, Mobistar was duidelijk het zwakke broertje binnen de index.

Economisch gezien gaat het niet zo goed, zoals ook bleek uit de macro-economische indicatoren die bekendgemaakt werden. De Duitse IFO deed het omgekeerde van wat de analisten verwachtten: hij daalde in plaats van te stijgen. Het was al de 6de maand op rij dat de index daalde, die staat nu op het laagste niveau sinds februari 2010.

Euronav-vloot wordt met uitzonderlijk lage tarieven geconfronteerd

De vennootschap verhuurde de Suezmax Fraternity (2009 – 157.714 dwt) onder een langetermijnbevrachtingsovereenkomst voor een periode van 12 tot 36 maanden met ingang van 22 augustus 2012.

Ter herinnering: TI Africa Limited, de eigenaar van de FSO Africa, heeft een nieuwe overeenkomst getekend met Maersk Oil Qatar (MOQ) voor de levering van FSO-diensten op het Al Shaheen olieveld voor de kust van Qatar.

De overeenkomst heeft een vaste looptijd van vijf jaar met ingang van 1 oktober 2012 met een optie voor MOQ om de overeenkomst te verlengen met één of twee jaar.

De Cap Guillaume (2006 – 158.889 dwt) werd verhuurd onder een langetermijnbevrachtingsovereeenkomst voor een periode van 30 maanden met ingang van 21 oktober.

Verwachtingen

Tot dusver in het vierde kwartaal behaalde de VLCC-vloot van Euronav, uitgebaat binnen de Tankers International pool, een gemiddeld tarief van 11.100 USD per dag met 57% van de beschikbare dagen reeds ingeboekt. De tarieven blijven uitzonderlijk laag voor deze tijd van het jaar.

De Suezmax-schepen die Euronav rechtstreeks uitbaat op de spotmarkt behaalden tot dusver in het vierde kwartaal een gemiddeld tarief van 11.150 USD met 34% van de beschikbare dagen reeds ingeboekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content