Duitse beleggers blijven aandelen mijden

De Duitse beleggers blijven aandelen mijden en dit ondanks het feit dat de Duitse beurs het allesbehalve slecht heeft gedaan. Er wordt dus nog steeds voor veiligheid gekozen.

De oorzaak daarvan moet worden gezocht bij de internet boom van de jaren 90. Veel beleggers hebben zich destijds laten verleiden om aandelen te kopen, onder andere aandelen van T-Online.

Deze dochter van Deutsche Telekom zadelde de beleggers met forse verliezen op. Dat was ook met andere aandelen het geval. Gevolg: veel beleggers hebben de beurs van Frankfurt links laten liggen.

In de eerste helft van dit jaar bezat maar 9,40% van de Duitsers aandelen van beleggingsfondsen die in aandelen beleggen. Ter vergelijking: in de Verenigde Staten lag dat percentage op 44%.

Eind vorig jaar bedroegen aandelen maar 3,90% van de financial assets van de Duitsers. Dat was het laagste niveau sinds 1991. 28% van de activa zijn belegd in levensverzekeringsproducten, 18% in cash en in deposito’s op korte termijn en 20% in bankdeposito’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content