DSM verkoopt DSM Agro en DSM Melamine aan Orascom Construction Industries

DSM en Orascom Construction Industries maakten vandaag bekend dat zij overeenstemming hebben bereikt over de verkoop van DSM Agro en DSM Melamine aan OCI per 1 januari 2010 voor een bedrag van EUR 310 miljoen, exclusief liquide middelen en vrij van schuld.

De voorgenomen verkoop zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2010 worden afgerond, afhankelijk van de voortgang van de gebruikelijke goedkeurings- en meldingsprocedures bij toezichthoudende en andere instanties.

Voor DSM is de voorgenomen verkoop een belangrijke stap op weg naar realisatie van zijn Vision 2010-ambities, die een focus op Life Sciences en Materials Sciences inhouden.

De transformatie van de activiteitenportfolio van DSM is een belangrijke voorwaarde voor het bereiken van die ambities. Zoals bekendgemaakt in september 2007, passen DSM Agro en DSM Melamine niet bij deze focus.

De acquisitie van DSM Agro betekent voor OCI Fertilizer Group een uitbreiding van zijn klantenbestand in de Europese markten. De onderneming zal deze klanten bovendien een uitgebreider productaanbod kunnen leveren, inclusief ureum, ammoniak, calciumammoniumnitraat (CAN), ureum ammonium nitraat (UAN) en ammoniumsulfaat (AS). OCI ziet een gezonde synergie ontstaan als gevolg van een breder productaanbod en een uitgebreidere distributie-infrastructuur in Europa.

OCI wordt per 1 januari 2010 resultaatverantwoordelijk voor de activiteiten van DSM Agro en DSM Melamine. OCI staat volledig achter de strategie en aanpak van DSM op de locatie Chemelot in Sittard-Geleen, waar de belangrijkste fabrieken van de beide businessgroepen zich bevinden.

OCI wordt via DSM Agro en DSM Melamine een indirecte aandeelhouder in Sitech Services B.V. en zal dan ook gebruik maken van de synergie ten aanzien van productie- en locatiegebonden diensten en mee-investeren in infrastructurele voorzieningen op de locatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content