DSM en BASF blijven kanshebbers in chemiesector

Konden concerns als Access Industries en Ineos vroeger makkelijk aan geld komen om hun imperium uit te breiden, deze financieringsstromen zijn volgens ABN Amro inmiddels nagenoeg opgedroogd.

Een faillissement en verkoop van onderdelen ligt dus op de loer. Wat betreft omvang zijn deze partijen te vergelijken met beursgenoteerde sectorgenoten als DSM, Basf en Dow Chemical.

DSM en Basf zijn in de ogen van ABN Amro goed gepositioneerd, en beschikken over goede balansen. Zij zouden goed kunnen profiteren van de verminderde concurrentie op de chemiemarkt.

Beide aandelen behoren dan ook tot de meest favoriete aandelen binnen de sector Chemie. DSM zal, ondanks het voelen van de economische teruggang in al haar divisies, op de lange termijn profiteren van haar sterke afdeling Onderzoek en Ontwikkeling, waar veel innovatieve nieuwe producten vandaan komen.

Bij Basf zal de brede spreiding van activiteiten en de gezonde balans zich vertalen in aantrekkelijke kansen voor de onderneming.

De Duitse onderneming, met een dividendrendement van 7,2%, zal het dividend niet snel verlagen. Dow Chemical krijgt slechts een neutraal advies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content