Drukke handel op vastgestemde Europese beurzen

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met stevige winsten voor de belangrijkste indices. Bij het slot van de handel stond de Euro Stoxx 50 bijna 2% in de plus, waardoor de kaap van 2200 punten in het vizier kwam.

De verhandelde volumes lagen 6,40% boven het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen en dat is een positief signaal. Een stijging van de koersen onder grote verhandelde volumes betekent dat de opwaartse beweging voldoende draagkracht heeft.

Op de Brusselse beurs bleef het sentiment eveneens positief, de BEL 20 stond bij het slot van de handel 2,32% in de plus. Mobistar liet een dividend van 2,90 euro liggen, zodat het verlies per saldo wel meeviel. Anderzijds was KBC de sterkste stijger binnen de index.

Gimv investeert in Prosonix

Gimv investeert, samen met een syndicaat van life science-investeerders Ventech, Gilde Healthcare Partners, Entrepreneurs Fund, Quest for Growth en Solon Ventures, 5,7 miljoen GBP in de tweede closing van een Serie B-kapitaalronde van Prosonix (Oxford, VK).

De totale kapitaalronde bedroeg 17,1 miljoen GBP. Prosonix is een gespecialiseerd farmaceutisch bedrijf dat een portefeuille aan het uitbouwen is van ademhalingsmedicijnen die door inhalatie toegediend worden en gebruik maken van een gepatenteerde partikeltechnologie.

Het bedrijf zal deze financiering aanwenden om zijn productpijplijn van inhaleerbare mono- en combinatietherapieën verder uit te breiden.

Prosonix ontwikkelt zijn geneesmiddelen op basis van een vernieuwende ultrasone partikeltechnologie.

Deze gepatenteerde technologie laat Prosonix toe om ‘slimme’, hulpstofvrije, inhaleerbare partikels te ontwikkelen die speciaal zijn gemaakt om de aangetaste plek in de long optimaal te behandelen, met maximaal klinisch effect.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content