Draghi-euforie geen lang leven beschoren, Delhaize krijgt een tik

De Europese beurzen zijn uiteindelijk toch lager gesloten, ondanks een korte opstoot in de koers nadat de Europese Centrale Bank haar basisrente verlaagde. Bij het slot van de handel stonden de belangrijkste indices ongeveer een half procent in het rood. Opvallend was dat Delhaize ruim 5% lager sloot, nadat het aandeel het grootste deel van de dag boven de nullijn noteerde.

Pierre-Olivier Beckers, afscheidnemend Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep, verklaarde in reactie op de trading update over het derde kwartaal nog het volgende:

“In het derde kwartaal hebben we sterke resultaten geboekt in de V.S. Food Lion gaf opnieuw blijk van een goede dynamiek met een positieve volume- en vergelijkbare omzetgroei en dit voor het vierde kwartaal op rij. Bij Hannaford zagen we vergelijkbare positieve trends, ondersteund door bijkomende prijsinvesteringen sinds het tweede kwartaal”.

En verder: “In België hebben we ons marktaandeel behouden, onder meer dankzij de uitbreiding van ons netwerk en een hogere vergelijkbare omzetgroei. Als gevolg van onze beslissing om prijsinvesteringen en promoties te verhogen, is onze winstgevendheid gedaald. In Zuidoost-Europa blijven we ons marktaandeel behouden of zelfs vergroten in de drie grootste markten. Dit leidde tot een verdere verbetering van de winstgevendheid voor de regio als geheel”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content