Dow Jones afgevlagd op hoogste niveau sinds 2007

Wall Street gaat is vandaag hoger gesloten, met uiteindelijk toch maar relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De gebeurtenis van deze week wordt ongetwijfeld de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers komende vrijdag. De consensusverwachting is dat er in april 165.000 nieuwe banen zijn bijgekomen.

Bij het slot van de handel stonden de Dow Jones en de S&P 500 respectievelijk 0,50% en 0,57% in de plus terwijl de Nasdaq een winst van 0,13% kon vasthouden.

De Dow Jones werd uiteindelijk op het hoogste niveau sinds 2007 afgevlagd. De recente hausse werd dus vooral door de blue chips getrokken.

De koers van Apple probeerde aanvankelijk te herstellen, maar het aandeel werd uiteindelijk toch iets lager afgevlagd. De hoge vlucht die Apple had genomen, kan voorlopig niet meer worden verder gezet.

Goudprijs komt nogmaals nauwelijks van plaats

Op de valutamarkten bleef de koers van de euro bleef min of meer stabiel, zodat bij het slot van de handel voor één euro 1,3235 dollar werd betaald of iets minder dan het slotniveau van gisteren. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie steeg weer tot 1,956%.

Voor een troy ounce goud werd op het niveau van 1662,70 dollar vrijwel dezelfde prijs als gisteren betaald. Goud werd fracties van een procent goedkoper. De goudprijs consolideert nu alle enkele weken, van een hervatting van de opwaartse beweging is voorlopig nog altijd geen sprake.

Ruwe olie (US Crude) werd opnieuw duurder, voor een vat ruwe olie werd weer meer dan 106 dollar betaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content